Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 7
Belgian Red Flames stunten zich naar een puntje bij wereldtopper Engeland

Belgian Red Flames speelden 1-1 gelijk op bezoek bij Engeland

De Belgian Red Flames hebben na een ijzersterke prestatie 1-1 gelijkgespeeld in Engeland. Via Cayman kwamen de Flames op voorsprong, zeven minuten voor tijd kwam er nog de gelijkmaker via Scott.

De Belgian Red Flames gingen met een 7 op 9 op bezoek bij groepsfavoriet Engeland. Niets moest, alles mocht. De Flames hadden in Portugal op de Algarve Cup het nodige vertrouwen getankt en bondscoach Serneels had niet veel reden tot al te veel wijzigen.

Odeurs in doel, Laura Deloose op rechtsachter, Lenie Onzia op het middenveld, Zeler - Jaques als sterke centrale en ervaren duo, .... En vooral: Janice Cayman voorin naast Tessa Wullaert. Net Cayman kon uiteindelijk haar land op voorsprong zetten in Rotherham.

De thuisploeg ging na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel van meet af aan dan wel op zoek naar de voorsprong, maar het maakte te weinig klaar om de Flames onder druk te zetten. Aan de overkant profiteerde Cayman van een blunder van de Engelse goalie om de 0-1 binnen te schuiven.

De rest van de eerste helft? Steriele druk van Engeland, zonder grote kansen. De wedstrijd begon uiteindelijk pas te keren toen de Engelse bondscoach begon te wisselen: Carney en vooral Aluko maakten bij hun intrede meteen indruk.

België kwam meteen onder druk te staan en moest steeds verder terugplooien. Aanvankelijk leek de 0-1 toch op het bord te zullen blijven, maar zeven minuten voor tijd kon Jill Scott een afhangende bal voorbij Odeurs trappen. Engeland drukte daarop door, maar de 2-1 kwam niet meer op het bord.

Een 8 op 12 zo voor de Red Flames, die na vier wedstrijden nog steeds alle zicht hebben op het EK. 6 op 6 tegen Estland en winst in Servië moet normaal gezien volstaan om bij de beste tweedes te raken, dan krijgen ze op de slotspeeldag nog een galamatch tegen Engeland aan Den Dreef.