estEstland
belBelgiƫ
Datum: 03/06/2016 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 9
#Flametime - Red Flames halen voorslaghamer boven en staan nu heel dicht bij EK
Redactie
| 0 reacties

Belgian Red Flames hakken Estland opnieuw in de pan

#Flametime - Red Flames halen voorslaghamer boven en staan nu heel dicht bij EK
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben in Estland een uitstekende zaak gedaan met het oog op het EK. De Belgische dames wonnen met 0-5 en staan zo alweer een serieuze stap dichter bij het EK.

Janice Cayman dwong in de eerste helft Zlidnis vrij snel tot een owngoal, via Zeler was de match bij de koffie al gespeeld in het Tammeka Stadion in Tartu.

Na de pauze zorgden Van Gorp en nog twee keer Cayman voor een geruststellende 0-5 overwinning in Estland. Kassandra Missipo maakte nog een invalbeurt en is zo officieel een Red Flame met haar eerste cap.

Nog 1 keer winnen!

Na de 6-0 uit de thuiswedstrijd een nieuwe deugddoende overwinning voor onze Flames. Ze komen nu op 14 punten uit zes wedstrijden en blijven voorlopig aan de leiding in hun poule, al kan Engeland na deze week wel - mits twee overwinningen tegen Servië - op kop komen.

Maar dat zou een goede zaak zijn voor de Flame, die dan zeker zouden zijn van de tweede plaats in de poule en mits een overwinning in Servië is het EK meer dan waarschijnlijk binnen. Die wedstrijd wordt - net als de afsluitende match tegen Engeland aan Den Dreef - in september.

Vooraf

EK

 Speeldag 9