Competitie: EK
Speeldag: Voorbereiding
Spanje hakt Belgian Red Flames aan mootjes
Redactie

De Belgian Red Flames staan weer helemaal met hun voetjes op de grond na een zware nederlaag in Spanje. Het EK is gelukkig nog 2,5 weken verwijderd.

Na de 1-4 in eigen huis (in Eupen) in april wilde bondscoach Ives Serneels met zijn Flames in Spanje wel iets laten zien. Hij zette in zoverre mogelijk - Lorca Van De Putte en Laura Deloose waren er niet bij in Spanje - zijn typeploeg op het veld, waarmee hij ook in Nederland puntengewin wil halen.

Na vijf minuten werd de bubbel echter al voor een eerste keer doorprikt via Putellas, voor de rust kon zij er nog eentje maken en tussendoor had ook Losada raakgeschoten: 3-0 bij de koffie.

Meestal schieten de Flames na een achterstand in actie én helemaal los, maar een slechte dag maakte zich van velen meester. Caldentey dikte de score nog wat aan voor het uur, in de slotminuten prikten ook Sampedro, Garcia en Vilas nog een doelpunt tegen de touwen voor een erg zware 7-0.

Mogelijk dat bondscoach Serneels alsnog wat wijzigingen doorvoert aan zijn ultieme selectie van 23, want van deze nederlaag kan ook hij niet gediend zijn. Uitgaan van de eigen kracht is wat dat betreft misschien wel een toverwoord. Binnen een week wacht nog een zware wedstrijd in Montpellier tegen Frankrijk, daarna is er op 11 juli een uitwuifwedstrijd tegen Rusland in Denderleeuw.