Datum: 14/07/2022 21:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade de France

Flames tanken vertrouwen ondanks (nipte) nederlaag tegen topland Frankrijk, Evrard redt opnieuw strafschop

De Belgian Red Flames speelden op de tweede speeldag van het EK tegen topland Frankrijk. Vooraf werd gehoopt op een goed resultaat en een beetje gevreesd voor een telraam, maar moedige Belgen maakten er geen wandeling in het park van.

Na het gelijkspel van de Belgen tegen IJsland op speeldag 1 was het aan de Flames om tegen Frankrijk iets te rapen of minstens heel nipt te verliezen om met oog op de laatste speeldag tegen Italië nog kansen te houden op de volgende ronde.

In de eerste helft hadden de Flames het heel lastig. Op 45 minuten kreeg het amper dertig procent van de tijd de bal in handen en ze kwamen tot welgeteld één echte kans. Die werd wel gescoord. Wullaert met een prima pass in de loop van Cayman, die in doel tikte.

Het was de 1-1, want tot dan was Frankrijk dus heer en meester. Diani scoorde snel vanaan de tweede paal en Evrard moest haar daarna van de 2-0 houden. Tegen het doelpunt van Mbock na een corner die niet wegraakte kon niemand iets doen, al was de hoekschop op zich nogal knullig weggegeven.

Na de pauze kwamen de Flames - met heel wat wisselspeelsters doorheen de wedstrijd tussen de lijnen - beter in de wedstrijd en zo zorgden ze af en toe toch wat voor twijfel bij de Fransen. Enkel de invalbeurt van Tysiak was ongelukkig.

Penaltydebacle

Eerst liep ze tegen geel aan voor het neerhalen van Sarr, wat later kreeg ze ook nog een strafschop én tweede geel voor handspel. De elfmeter van Renard was slecht getrapt, waardoor Evrard opnieuw kon redden. De herneming werd door Renard waanzinnig genoeg naastgetrapt.

Frankrijk kreeg tussendoor via Diani en vooral Sarr nog heel wat kansen om de score te doen oplopen, maar het bleef bij 2-1. En zo tanken de Flames zelfs ondanks een nederlaag eigenlijk het nodige vertrouwen tegen een topland. Frankrijk is groepswinnaar.