Red Flames willen voorbij Zwitserland naar de finale: "Van niemand schrik hebben" en "Underdog? Dat is misschien het beste voor ons"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Ives Serneels, Janice Cayman en Davinia Vanmechelen blikken vooruit op Belgian Red Flames tegen Zwitserland

Red Flames willen voorbij Zwitserland naar de finale: "Van niemand schrik hebben" en "Underdog? Dat is misschien het beste voor ons"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames staan op twee dubbele duels van het WK 2019 in Frankrijk. Eerst moet Zwitserland voor de bijl, dan volgt Nederland of Denemarken. Bij de Flames is er vertrouwen.

"We zijn de underdog, maar dat is misschien het beste voor ons. We zijn echt wel een ploeg aan het worden die mee kan draaien aan de top. Denemarken of Nederland? Dat is pas voor daarna, eerst moeten we focussen op de match tegen Zwitserland", beseft Davinia Vanmechelen.

"Maar we zijn tegen geen enkele van de teams kansloos. We moeten in onze eigen sterkte geloven. Zwitserland speel heel veel in de duels, daarmee moeten we leren om te gaan en durven zelfs te voetballen. Niet naar het WK gaan zou een grote teleurstelling zijn, maar we moeten van niemand schrik hebben."

WK ergens in het achterhoofd

Janice Cayman pikt in: "Het WK zit ergens in het achterhoofd, maar we maken er werk van om ons nu op deze matchen tegen Zwitserland te concentreren. We moeten onze goede flow van de matchen tegen Roemenië en Italië proberen vast te houden." 

"Het gaat snel vooruit, iedereen heeft zin om opnieuw aan de slag te gaan. We zijn allemaal fit en we hebben dat goede gevoel meegenomen van vorige maand. Of het een mentaal voordeel is dat Zwitserland op het einde naast de kwalificatie greep? Ze zullen op wraak uit zijn."

Route

"Er is nog een grote route af te leggen, we moeten nu eerst en vooral focussen op Zwitserland. Dat is ook het gevoel dat de speelsters me gaven, we zitten nu pas in de halve finales. Ik wil een mooi resultaat na twee matchen, daarna zien we wel weer verder."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

WK Kwalificatie (Europa)