Speeldag: Speeldag 1
Stadion: King Power at Den Dreef
Klinkende start: Belgian Red Flames breken record aller tijden en leggen er 12(!) in het mandje van Moldavië

Belgian Red Flames winnen van Moldavië met 12-0 en breken all-time-record

De Belgian Red Flames zijn hun WK-kwalificatiecampagne begonnen zoals je dat mocht verwachten: met een karrenvracht doelpunten. En flink wat aanscherpen van de nodige records. En zo hard moesten de Flames niet eens op het gaspedaal om een en ander erg makkelijk te klaren.

• Uitstekende start van Belgian Red Flames
  • Recordjacht geopend, 5-0 aan de rust
  • Hattricks van Wullaert en Cayman
  • Absolute recordzege voor Flames

Moldavië had vorige week al 5-0 verloren bij Italië, dus dat de Belgian Red Flames met drie punten aan hun WK-kwalificatiecampagne zouden beginnen stond vooraf eigenlijk al in de sterren geschreven. Maar hoe en met hoeveel? Dat was een andere vraag.

Tine De Caigny zag in de eerste helft het doelhout haar nog een paar keer van een doelpunt houden, maar een zuivere hattrick van Tessa Wullaert - waaronder een heerlijke vrije trap - en doelpunten van Cayman en Philtjens hadden al voor forfaitcijfers gezorgd bij de koffie.

Hattricks bij de vleet

Na de pauze gingen de Flames verschroeiend hard verder. Cayman maakte haar hattrick (en meer) ook rustig vol, de Moldaven wisten op een bepaald moment echt niet meer van welk hout pijlen maken. Dan maar records scherper stellen?

Alle Jan Ceulemansen en Jan Vertonghens nog aan toe mocht Aline Zeler invallen voor cap 98, alle Lukaku's, Voorhoofs en Van Himsten nog aan toe mocht Wullaert haar 34e, 35e én 36e voor de Flames maken.

Tien, tien, tien - en dan het record breken

En de grootste uitslag ooit? In 2010 tegen Azerbeidzjan en in 2014 tegen Griekenland scoorden de Flames al eens elf keer, door de vloedgolf aan doelpunten zaten ze daar na 70 minuten al aan tegen de Moldaven. De Caigny (zij scoorde de tiende) en Philtjens kregen net als Wullaert een applausvervanging, daarna was het wachten op de 12-0.

Die kwam er een dikke vijf minuten voor tijd, met een eigen doelpunt nota bene. Het illustreerde de onmacht van de Moldaven tegen een vinnige groep Belgian Red Flames. Roemenië en Portugal worden in oktober dan wel andere katjes om geselen, maar het vertrouwen mag er zijn. En als het doelsaldo ooit belangrijk wordt in deze groep, dan hebben we nu al een streepje voor.