Stadion: Stade Municipal du Ray
Spektakel in Troyes
Ruben Claesen

Bordeaux – Rennes 1-2

Bordeaux heeft de knappe 1-3 overwinning op het veld van PSV Eindhoven in de Champions League afgelopen week niet kunnen doortrekken in de nationale competitie. Al na tien minuten liep het fout: Marveaux trapte de bezoekers op voorsprong. In de tweede helft verdubbelde John Utaka de tussenstand. Darcheville kon nog milderen, maar meer had de thuisploeg niet in de pap te brokken.

Lorient – Sedan 2-0

Beide doelpunten vielen nog voor het halfuur. Het was Gignac die de score opende, en even later volgde Saïfi zijn voorbeeld.

Troyes – Auxerre 3-3

Het zou een echte spektakelmatch worden: een wedstrijd waarin Yann Lachuer, die nog negen seizoenen voor Auxerre speelde, de openingstreffer scoorde. Nog voor de rust maakte Gigliotti er 2-0 van. In de tweede helft zorgde Jelen al snel voor de aansluitingstreffer, maar toen Gigliotti zijn tweede van de avond scoorde, leek de wedstrijd gespeeld. Maar in de slotfase kwamen de bezoekers toch nog op gelijke hoogte. Eerst zorgde Jelen voor de 3-2, Akale potte de bevrijdende gelijkmaker.

Valenciennes – Sochaux, Nice – Nancy en Nantes – Le Mans eindigden alledrie in 0-0.