Stadion: Stade Municipal du Ray
Eerste degradanten zijn bekend
Ruben Claesen
| 0 reacties

Op deze midweekspeeldag stond er voor de ploegen uit de onderste regionen van de rangschikking belangrijke matchen voor de boeg. Nantes won op het veld van Bordeaux, maar degradeert toch doordat Nice wél haar wedstrijd won. Ook Sedan degradeert, want dat verloor bij Lille en heeft nu evenveel punten als Les Canaris.

Nice – PSG 1-0

Dit was de wedstrijd waar alles van af hing. Als Nice won, degradeerde Nantes automatisch en moest Sedan eigenlijk ook winnen om in eerste te blijven. En Nice won inderdaad, en dat na een wel erg vroege goal. Na een tiental seconden opende Rool knap op Vahirua, die de bal prachtig in één keer op de slof nam met buitenkant voet, Landreau had geen verhaal. PSG moest even bekomen van die opdoffer en kwam in de verdere wedstrijd wel aan enkele kansen, maar hoofdzakelijk Pauleta miste die.

Lille – Sedan

De winst van Nice had dus grote gevolgen voor Sedan. Dat mocht immers niet verliezen op het veld van Lille, iets wat Grégory Pujol maar al te goed besefte. Hij trapte de thuisploeg al na twaalf minuten op voorsprong met zijn negende van het seizoen, een treffer die de Ardense ploeg hoop gaf. Maar nog voor het halfuur stond de stand weer in evenwicht. Na een fout op landgenoot Mirallas kreeg de thuisploeg een strafschop, die feilloos werd omgezet door Michel Bastos. Lille herademde en nam het heft in handen, wat nog voor de rust in de voorsprong resulteerde. Kader Keita was de gevierde man, Lille leidde bij de rust. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, het bleef 2-1.

Troyes – Rennes 2-2

Troyes stond voor aanvang van de zesendertigste speeldag op de achttiende plaats met drie punten achterstand op Nice. Maar die kloof is inmiddels vergroot tot vijf, wat de redding van Troyes nu wel heel moeilijk maakt, met nog twee speeldagen te gaan. Paisley bracht de thuisploeg na achttien minuten op voorsprong, Briand scoorde vijf minuten later tegen. De goals volgden snel op elkaar, want weer vijf minuten later stond het 2-2. Eerst had Bangoura Troyes weer hoop gegeven, enkele seconden later milderde Utaka op zijn beurt. Vier goals in elf minuten, een spectaculaire eerste helft, maar daarna trilden de netten niet meer.