Stadion: Stade Municipal du Ray
Pauleta bezorgt PSG winst en is topschutter
Ruben Claesen

Lyon – Nantes 3-1

Het duel tussen de eerste en de laatste uit de rangschikking is in een logische 3-1 geëindigd. Florent Malouda opende in de eerste helft de score, maar in de tweede scoorde Diallo tegen. Lyon panikeerde niet en kwam even later via de tweede van Malouda opnieuw op voorsprong, en in de slotfase besliste Benzema de match.

Marseille – Sedan 1-0

Bij L’OM was Samir Nasri andermaal de man van de match. Hij scoorde op het uur de enige treffer van de match: aan de rand van de zestien kapte hij Cissé een keer of vijf uit, alvorens de bal mooi in de hoek te plaatsen, de bal ging via de paal binnen. Toen al speelden beide ploegen met tien, nadat zowel Civelli als Pujol op het einde van de eerste helft rood hadden gekregen.

Sochaux – Saint-Etienne 1-0

Eén treffer van de thuisploeg volstond om Les Stéphanois met lege handen naar huis te sturen. Op aangeven van N’Daw kwam Anthony Le Tallec alleen voor Janot, die de bal over zich gelobd zag worden.

Valenciennes – Auxerre 1-3

Opnieuw een overwinning van een sterk Auxerre, dat een zeer sterk seizoenseinde speelde. Daniel Niculae en Thomas Kahlenberg zorgden ervoor dat AJA al na twintig minuten met 0-2 leidde. Florin Bratu zorgde tien minuten voor tijd nog dat de thuisploeg nog wat hoop mocht koesteren, maar in de blessuretijd maakte Lejeune de 1-3.

Monaco – Nancy 2-0

Makkelijke overwinning voor de Monegasken. Jan Koller maakte na negen minuten reeds de 1-0, op het uur was Piquionne de gevierde man.

Lorient – PSG 0-1

Pauleta is andermaal topschutter van de Ligue 1. De Portugese sluipschutter bewees in de laatste match van het seizoen opnieuw zijn waarde en komt zo aan 15 treffers, twee goals meer dan Steve Savidan (Valenciennes).

Nice – Le Mans 3-3

Spektakel in het Stade municipal du Ray. David Bellion zorgde even voorbij het halfuur voor de 1-0, Ndri Romaric (ex-Beveren) maakte twee minuten later alweer gelijk. Marama Vahirua bracht de thuisploeg nog voor rust opnieuw op voorsprong, Bellion zorgde in de tweede helft voor de 3-1. Maar Le Mans gaf niet op en kwam nog terug via Bangoura en Matsui.