nanNancy
nicNice
1-1
62' Habib Bamogo (pen)

Valenciennes – Marseille 2-1

Marseille heeft zijn competitiestart na een twee op negen andermaal gemist. Na twee gelijke spelen leed L’OM haar eerste verlies op het veld van Valenciennes. Nochtans had Marseille de eerste helft onder controle. Het was de betere ploeg en creëerde enkele goede kansen maar verzuimde te scoren, wat blauw-wit zwaar opbrak in de tweede helft. Ziani opende de score nog wel even voor het uur, maar dan stond Steve Savidan op. Met twee treffers bezorgde hij zijn Valenciennes de drie punten, wat meteen voor een verdubbeling van hun puntentotaal zorgt.

Bordeaux – Le Mans 1-2

Ook Bordeaux beleefde niet haar meest gezellige avond. Het ging in het eigen Stade Chaban-Delmas met 1-2 onderuit tegen een sterk Le Mans, dat de verrassing van de seizoensstart lijkt te worden en voorlopig alleen leider is met negen op negen. Bellion bracht Les Girondins nog wel op voorsprong, maar toen de uitgekomen doelman Ramé na twintig minuten rood kreeg door als laatste man Samassa onderuit te halen, begon de ellende. Met z’n tienen hield het de voorsprong nog tot de rust vast, maar in de tweede helft duwde Le Mans het gaspedaal stevig in. Al na vier minuten zorgde De Melo voor de gelijkmaker, net voor het ingaan van het laatste kwartier maakte Grafite de winning goal.

Lille – Sochaux 1-1

Na de hoopgevende uitzege bij Metz heeft Lille thuis niet kunnen bevestigen. Het kwam niet verder dan een 1-1 tegen bekerwinnaar Sochaux. Even voor het halfuur maakte Stéphane Dumont de openingstreffer voor de thuisploeg, maar in de blessuretijd van de eerste helft zette Dalmat de bordjes weer in evenwicht. Lille, met Kévin Mirallas negentig minuten in de basis, kon na een slotoffensief in de tweede helft de bakens niet meer verzetten en moest zich derhalve tevreden stellen met een puntje.

PSG – Lorient 1-3

Na drie wedstrijden heeft inmiddels voormalige topclub Paris Saint Germain nog altijd niet gewonnen. De Parijzenaars moesten hun meerdere erkenn in Lorient, dat pas in de tweede helft het verschil maakte. Want in de eerste helft zag alles er nog goed uit. Pauleta had de thuisploeg op voorsprong gebracht, maar in de tweede speelperiode herviel de thuisploeg opnieuw in de vorm van vorig seizoen. Vahirua was de grote kwelduivel met twee treffers, in de slotfase beslechtte Saïfi het pleit.

Monaco – Metz 2-0

Een verdiende overwinning voor de Monegasken. Het kwam al in de eerste helft op voorsprong via Modesto, diep in de tweede helft zorgde Piquionne voor de bevrijdende 2-0. Monaco heeft zo ook haar eerste driepunter van het seizoen binnengehaald, Metz bezet – mede te wijten aan een aartsmoeilijk wedstrijdschema – de laatste plaats.

Strasbourg – Auxerre 3-0

Die rode lantaarn deelt Metz met Auxerre. De volledig uit vorm zijnde ploeg van Jean Fernandez werd met een droge 3-0 terug naar huis gestuurd. Bezoekende goalie Sorin mocht zich na drieëntwintig minuten een eerste keer omdraaien toen Renteria de netten vond. En het was diezelfde Renteria die na twintig minuten de score verdubbelde. De thuisploeg speelde vrank en vrij en maakte er in de blessuretijd via Gameiro zelfs 3-0 van. Een klinkende overwinning voor Racing, dat zo meteen haar eerste winst te pakken heeft.

Rennes – Saint-Etienne 1-0

Stade Rennes had voldoende aan een vroege treffer van Petter Hansson om Saint-Etienne opzij te zetten. De ex-verdediger van Heerenveen opende de score al na drie minuten. Rennes heeft zo vier op negen, net als de bezoekers.