nicNice
touToulouse
Datum: 25/08/2007 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Municipal du Ray
Lorient pakt omstreden punt bij Bordeaux
Ruben Claesen
| 0 reacties
Lorient pakt omstreden punt bij Bordeaux
Foto: © SC

Bordeaux – Lorient 2-2
 
Lorient heeft opnieuw voor een kleine verrassing gezorgd. Na Lille, Monaco, PSG en Lyon was Bordeaux de vijfde grote vis die niet kon winnen van Lorient. Nochtans begon Bordeaux goed aan de partij. Via Bellion kwam het op voorsprong, maar op het kwartier maakte Saïfi gelijk. Een omstreden goal, want Saïfi stond overduidelijk buitenspel. Vlak voor rust leek de thuisploeg via Wendel opnieuw op voorsprong te komen, maar de treffer werd onterecht – andermaal wegens buitenspel – afgekeurd. In de tweede helft bracht Bellion met zijn tweede van de avond Bordeaux opnieuw op voorsprong, nadat hij tien minuten eerder een penalty miste. Zo leken de drie punten op Chaban-Delmas te blijven, maar één minuut voor tijd was het Namouchi die Lorient alsnog een punt bezorgde.
 
Monaco – Le Mans 3-1
 
Een dik verdiende zege voor de Monegasken, die in de eerste helft kansen bij de vleet kregen, maar niet konden scoren. Matsui kon dat wel en deed dat met stijl: via een deviatie achter het steunbeen bracht hij de thuisploeg op achterstand. Monaco panikeerde niet en kwam via Cufré, die een strafschop benutte, terecht op gelijke hoogte. Menez en Piquionne bezorgden ASM dan de driepunter.
 
Valenciennes – Sochaux 3-1
 
Ook bekerwinnaar Sochaux is nog op zoek naar zichzelf. Via een vroege goal van Quercia (5’) kwam het dan wel op voorsprong, maar Bezzaz (9’) scoorde even snel weer tegen. Nog voor rust kwam de thuisploeg via Chelle op voorsprong, Steve Savidan besliste een kwartier voor tijd de match.
 
Rennes – Metz 2-0
 
FC Metz blijft de rode lantaarn. Het ging andermaal onderuit, ditmaal bij Rennes, dat genoeg had aan twee goals van Olivier Thomert – één voor en één na rust. Rennes staat veilig op de achtste plaats.
 
Nice – Toulouse 1-1
 
Vorig seizoen werd Toulouse nog derde, dit seizoen is de start alvast veel minder belovend. Op de valreep kon André-Pierre Gignac TFC nog een punt bezorgen, nadat Ederson OGCN vlak voor rust op voorsprong had gebracht. Toulouse staat nu pas dertiende, Nice staat daar net een plaatsje boven.