Stadion: Stade Municipal du Ray
PSG houdt Marseille op gelijkspel
Ruben Claesen
| 0 reacties

Marseille is nog altijd niet vertrokken. Het speelde dan wel de altijd zwaar bevochten wedstrijd bij Paris Saint-Germain, maar een topclub zou zo’n wedstrijd tot een goed einde moeten brengen. Het bleef echter steken op 1-1.

De eerste helft was van goede kwaliteit. Marseille kwam vinnig aan de aftrap en drukte PSG meteen weg, wat na elf minuten resulteerde in de openingstreffer. Djibril Cissé kon Landreau in twee keren vloeren: de ex-Liverpudlian kopte eerst een hoekschop van Nasri goed op doel, Landreau redde zo goed en kwaad als hij kon, maar in de rebound gooide Cissé zijn volle gewicht in de clinch en kon hij de 0-1 tegen de touwen krijgen. Lang kon Marseille echter niet genieten. Na twintig minuten stelde Luyindula, overigens ex-speler van Marseille, de bordjes weer in evenwicht na een bekeken kopbal op een vrije trap van Rothen. De wedstrijd ging op een hoog tempo door en vlak voor het halfuur kwam L’OM ei zo na opnieuw op voorsprong, maar Landreau had een prachtige save in huis op een kopbal van Rodriguez. Ook PSG was voor rust nog een keer gevaarlijk, maar opnieuw Luyindula vond Mandanda op zijn weg. Ook de rebound voor Frau werd niks, hij besloot net over. Zo stond het bij de rust 1-1, een billijke tussenstand.

In de tweede speelperiode zou het tempo een stukje lager liggen. Beide ploegen wilden graag winnen en beseften dat één tegengoal dodelijk kon zijn, het maakte alles er wel niet minder spannend op. De kansen waren ditmaal voor de Parijzenaars. Zo schoot Frau van ver maar net naast (57’) en vond Digard met een knap schot Mandanda op zijn weg (68’). De tegenprik van Marseille mocht best gezien worden: twee minuten later vuurde Nasri een vrije trap af, Landreau redde maar gunde Cheyrou nog een rebound, maar die was net iets te hoog gericht. Gescoord zou er niet meer worden en zo hebben zowel thuis- als uitploeg één puntje, en daar schiet eigenlijk geen van beide iets mee op.

Ook Papin kan verlies Lens niet verhinderen

Twee op vijftien, Racing Club de Lens had zich haar seizoen wel anders voorgesteld. Ook op Nice draaide alles op een sisser uit voor Les Sang et Or, waar Jean-Pierre Papin als trainer debuteerde. Lens deelt zo de laatste plaats met Metz, Nice klimt naar de linkerkolom en staat negende.

Nice had genoeg aan één treffer van Koné om het pleit te beslechten. Op aangeven van Rool zorgde de Ivoriaan na tweeënvijftig minuten voor de enige treffer van de wedstrijd. Nochtans kreeg Lens tien minuten voor tijd nog een uitgelezen mogelijkheid, maar Aruna Dindane trapte een strafschop op de paal. Luikenaar Luigi Pieroni startte op de bank maar mocht op het uur invallen, de lange spits kon echter evenmin de bakens verzetten.