Kleine verrassing? Zweden schakelt Canada uit, doelvrouw Lindahl de held met gestopte strafschop

Op het WK Vrouwenvoetbal zijn inmiddels zes van de acht kwartfinalisten bekend. We naderen dus stilaan de ontknoping van het toernooi. Zweden en Canada maakten er een spannend duel van.

Een tactische wedstrijd, waarin de verdediging van Canada en Zweden als een erg stevig blok stond en er weinig kansen waren - zeker in de eerste helft.

Het was wachten tot iemand het slot van de wedstrijd zou gooien en dat was uiteindelijk Blackstenius. Tien minuten na rust bekroonde zij een knappe aanval van de Zweden met de 1-0.

Wat later greep de VAR in voor handspel in de zestien van de Zweden, maar doelvrouw Lindahl kon de elfmeter van Beckie perfect uit het hoekje halen.

De Canadezen kwamen nog met een slotoffensief, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. In de omschakeling lieten de Zweden het ook na om de match sneller af te werken. In de kwartfinales nemen ze het op tegen Duitsland.