"Dat is wel tof": Yari Verschaeren houdt voetjes op de grond, maar geniet van aandacht supporters - en wat met de voetsporen van Tielemans en Kompany?
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 5 reacties
"Dat is wel tof": Yari Verschaeren houdt voetjes op de grond, maar geniet van aandacht supporters - en wat met de voetsporen van Tielemans en Kompany?
Foto: © photonews

Yari Verschaeren wordt pas deze zomer 18 jaar, maar mocht als Belofte van het Jaar nu al zijn eerste persconferentie in het Astridpark doen. Er komt heel wat af op de youngster, die wel met de voetjes op de grond blijft.

Timide is Yari Verschaeren niet, intelligent duidelijk wel. Geen grootspraak dus in het Astridpark van de 17-jarige youngster. "Ik, Belofte van het Jaar met 143 punten voorsprong? Neen, dat had ik niet verwacht, ik had echt wel zware concurrentie verwacht. Maar ik ben het nu geworden en ben er heel blij mee, ik hoop dat ik nog kan verder doen zoals ik nu bezig ben."

En toch: het seizoen 2018-2019 is een rollercoaster geweest voor de 17-jarige winger van RSCA: "Er is heel veel veranderd voor mij, dat is wel bijzonder. Dit had ik niet durven denken aan het begin van het seizoen, tot hiertoe loopt alles goed."

"Ik heb veel kansen gekregen in een moeilijk seizoen, maar we moeten ook presteren als ploeg. Misschien kom ik er nu beter uit omdat ik nog zo jong ben, maar voor mij is het ook belangrijk om collectieve prestaties te leveren", verloor Verschaeren ook het team-element niet uit het oog.

Tielemans - Kompany

Het maakt hem ook tot de held van de fans: "Ik voel dat de supporters me heel graag hebben en daar ben ik heel blij om. Ze blijven ons elke match aanmoedigen. Niet enkel mij, maar de hele ploeg. Extra aandacht voor mij? Ja, op straat tussen school en internaat voel ik wel die aandacht en dat is wel tof natuurlijk", kon er een minzame glimlach vanaf. 

En the best is yet to come? "Het is soms wat moeilijk te geloven dat ik in de voetsporen van grote namen als Kompany en Tielemans kan treden, maar we gaan het moeten zien hoe ik in de toekomst zal evolueren. Er zijn veel mensen die me helpen de voetjes op de grond te houden. Ik denk wel dat iedereen voorlopig tevreden is."

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws