Bondscoach Johan Walem laat Obbi Oulare en nog twee spelers thuis van het EK (U21)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Bondscoach Johan Walem laat Obbi Oulare en nog twee spelers thuis van het EK (U21)
Foto: © photonews

Met enige vertraging heeft bondscoach Johan Walem dinsdagavond dan toch zijn 23-koppige selectie voor het EK in Italië bekendgemaakt. De drie afvallers zijn Manuel Benson (Moeskroen), Obbi Oularé (Standard) en Dries Wouters (Racing Genk).

De 23 namen werden op een originele manier voorgesteld met een South Park-sketch. Voor de voorbereiding had Walem al een selectie met 26 namen, maar er moesten nog 3 spelers afvallen. Dinsdagavond werd bekend welke 3 namen dat zijn: Manuel Benson (Moeskroen), Obbi Oularé (Standard) en Dries Wouters (Racing Genk).

Geen Oulare

Vooral het ontbreken van aanvaller Oulare is opvallend, al was de ex-aanvaller van Club Brugge en Antwerp na een seizoen vol blessures nog niet zo lang fit. Eerder gaven ook al sterkhouders Landry Dimata (Anderlecht) en Zinho Vanheusden (Standard) al verstek door langdurige blessures. 

"We hebben een zeer getalenteerde groep bij de U21, maar jammer genoeg kunnen we niet alle spelers meenemen naar het EK", reageerde de bondscoach al. "De staf en ik willen iedereen bedanken en in het bijzonder Manuel Benson, Obbi Oulare en Dries Wouters. We wensen jullie het beste toe in de toekomst."

Vrijdag vertrekken Walem en co naar het Italiaanse Catania, waar nog een stage van een week op het programma staat. Op 16 juni begint dan het EK met een match tegen Polen. Daarna wachten er ook nog duels tegen Spanje (19 juni) en gastland Italië. (22 juni). Een loodzware groep dus. De groepswinnaars van de drie poules plaatsen zich samen met de beste nummer twee voor de halve finales en hebben zo ook al meteen een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio beet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties