Frankrijk hakt zwak Zuid-Korea kinderlijk gemakkelijk in de pan op WK-opener

Het WK vrouwenvoetbal is nu echt van start gegaan. In Parijs openden Frankrijk en Zuid-Korea het toernooi. Een echte wedstrijd werd het echter nooit.

Eugenie Le Sommer zorgde na acht minuten voor de opening van de score, meteen goed voor het snelste doelpunt ooit in een openingswedstrijd van het WK vrouwenvoetbal.

Een zwak Zuid-Korea zou de Franse goalie Bouhaddi geen enkele keer tot een echte redding dwingen, dus was het duidelijk dat de Fransen zouden winnen.

De VAR keurde nog een doelpunt af, maar via twee kopbalgoals van Renard op corners zorgden voor een 3-0 bij de pauze.

Na de rust ging de voet wat van het gaspedaal. Amandine Henry zorgde wel nog voor een knap vierde doelpunt, een goede opener voor het WK in eigen land.