Eén zondag, drie finales: waar en om welke trofee wordt er gestreden?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Super Sunday: finale Copa América, WK-finale en Gold Cup

Eén zondag, drie finales: waar en om welke trofee wordt er gestreden?

De Belgische competitie ligt nog stil tot eind juli, maar dat wil niet zeggen dat er niet gevoetbald wordt. Tussen alle vriendschappelijke matchen door worden er zondag drie internationale finales afgewerkt.

We zullen de finales even chronologisch overlopen, uiteraard in Belgische tijd.

17u - VS tegen Nederland

Wie omstreeks 18u50 gejuich en getier hoort, het komt wellicht van de Nederlander die zich in uw nabije omgeving bevindt. Het kan ook om gevloek gaan, want de Verenigde Staten zijn favoriet op het WK in Frankrijk. Na de zilveren medaille voor de mannen in 2010 kunnen de vrouwen de Oranjegekte straks naar een ongekende hoogte tillen.

22u - Brazilië tegen Peru

Wie op voorhand had gezegd dat Peru in de finale van de Copa América zou staan werd voor gek verklaard. Toch hebben de Inca's het geflikt. Als ze van Brazilië winnen is de stunt helemaal compleet. In de groepsfase speelden de twee landen immers ook al tegen elkaar. Toen wonnen de 'Goddelijke Kanaries' met ... 5-0. Bovendien is Brazilië het gastland.

3u 's nachts - VS tegen Mexico

Twee finales voor de Verenigde Staten in een etmaal. Deze is wel meer beladen dan die op het WK bij de dames. Mexico won de Gold Cup al zeven keer en de VS kunnen straks op gelijke hoogte komen. Al vijf keer stonden ze tegenover elkaar in de finale en vier keer trok El Tri aan het langste eind. Amerika is gastland, de finale wordt in Chicago gespeeld.

Meer nieuws

Meer nieuws