Red Flames boeken belangrijke overwinning bij stug Roemenië

Redactie
| 0 reacties
Red Flames boeken belangrijke overwinning bij stug Roemenië
Foto: © photonews

Oef, opdracht volbracht voor de Belgian Red Flames. Al was het opnieuw zonder al te veel overschot in Roemenië. Hoewel: de score zegt niet alles.

De Red Flames wilden na de 6-1 tegen Kroatië doorgaan op hun elan en ook in Roemenië de drie punten pakken voor een 6 op 6 in de EK-kwalificatiegroep. De Roemenen waren in de vorige campagne een stugge tegenstander gebleken: 3-2 thuis, 0-1 in Roemenië.

En ook deze keer zouden de netten maar één keer trillen, na een afgeweken vrije trap van De Neve. Verder kwamen de Flames niet, al was de 0-1 wel meteen genoeg voor de overwinning. Met dank aan een zwak Roemenië, dat nauwelijks een kans bij elkaar wist te voetballen.

6 op 6

Dan hadden de Belgen zelf wél nog een aantal kansen, maar Wullaert (na 3 minuten) en Van Kerkhoven (in de tweede helft) misten onder meer enkele bijzonder grote kansen om de score hoger te laten oplopen in Cluj.

De 0-1 is wel voldoende voor 6 op 6 in de groep en daar gaat het in deze fase om: geen punten laten liggen tegen Roemenië, Kroatië en Litouwen en vervolgens tegen Zwitserland strijden om de groepswinst en zeker een rechtstreeks ticket voor het EK afdwingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws