Red Flames boeken belangrijke overwinning bij stug Roemenië

Oef, opdracht volbracht voor de Belgian Red Flames. Al was het opnieuw zonder al te veel overschot in Roemenië. Hoewel: de score zegt niet alles.

De Red Flames wilden na de 6-1 tegen Kroatië doorgaan op hun elan en ook in Roemenië de drie punten pakken voor een 6 op 6 in de EK-kwalificatiegroep. De Roemenen waren in de vorige campagne een stugge tegenstander gebleken: 3-2 thuis, 0-1 in Roemenië.

En ook deze keer zouden de netten maar één keer trillen, na een afgeweken vrije trap van De Neve. Verder kwamen de Flames niet, al was de 0-1 wel meteen genoeg voor de overwinning. Met dank aan een zwak Roemenië, dat nauwelijks een kans bij elkaar wist te voetballen.

6 op 6

Dan hadden de Belgen zelf wél nog een aantal kansen, maar Wullaert (na 3 minuten) en Van Kerkhoven (in de tweede helft) misten onder meer enkele bijzonder grote kansen om de score hoger te laten oplopen in Cluj.

De 0-1 is wel voldoende voor 6 op 6 in de groep en daar gaat het in deze fase om: geen punten laten liggen tegen Roemenië, Kroatië en Litouwen en vervolgens tegen Zwitserland strijden om de groepswinst en zeker een rechtstreeks ticket voor het EK afdwingen.