Reactie Mbaye Leye legt zich neer bij zware nederlaag op het veld van Union: "Dit Union speelt in een andere categorie dan wij"

Jelle Ruts
| 1 reacties
Mbaye Leye legt zich neer bij zware nederlaag op het veld van Union: "Dit Union speelt in een andere categorie dan wij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond wist Mbaye Leye zijn spelers niet in staat te krijgen om te winnen van Union. Met een zware 4-0 nederlaag dropen de spelers van Zulte Waregem af.

Mbaye Leye beleefde gisterenavond geel leuke avond. Op bezoek bij Union zag de coach hoe zijn Zulte Waregem van de mat werd gespeeld door Union. Een pijnlijke 4-0 nederlaag was dan ook het gevolg. “We wisten vooraf dat het hier moeilijk ging zijn en pijnlijk kon worden. Om het zelfs zonder de minste overdrijving te stellen: dit Union speelt in een andere categorie dan wij. Als je ziet dat Karel Geraerts de luxe heeft om kleppers als Lapoussin, Lazare, Nilsson en Van der Heyden te vervangen zonder dat zijn team aan kwaliteit inboet, dan weet je het wel", vertelde de coach op de persconferentie.

Jelle Vossen en Ruud Vormer begonnen vandaag op de bank. Die keuze snapte niet iedereen even goed, maar Leye legt uit: "Ik heb bewust gekozen om Vormer en Vossen vandaag te sparen. Zij waren donderdag heel diep moeten gaan in de bekermatch tegen KV Mechelen. Ik wilde geen risico's nemen met twee zulke belangrijke spelers met het oog op het komende drieluik tegen Oostende, Seraing en Kortrijk”, besloot Leye. De komende weken zullen dus cruciale weken worden aan de Gaverbeek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties