Drie geschoven ruggenwervels maar toch rood

Andrea Doino
| 0 reacties
Drie geschoven ruggenwervels maar toch rood
Foto: © SC

Tijdens een wedstrijd van eerste provinciale tussen Templeuve en Quevy is er iets opmerkelijks gebeurd. Speler Julien Lecomte bleef na een duel op de grond liggen en kreeg een tweede gele kaart voor zijn "schwalbe", terwijl hij met een hersenschudding werd afgevoerd.

De match vond plaats op 26 februari in Henegouwen, maar het voorval raakte maandagavond bekend op het tv-programma Extra Time. In de laatste minuut van de wedstrijd bleef Lecomte liggen na een duel en hij hield daar drie verschoven ruggenwervels en een hersenschudding aan over.

De scheidsrechter vond dat de speler een penalty probeerde te versieren en gaf de speler een tweede gele kaart voor zijn schwalbe. “Hij gaf me rood. Ik kon mijn ogen niet geloven, want ik had echt pijn en toch was die scheidsrechter ervan overtuigd dat ik een penalty wou uitlokken. Terwijl ze me naar de ambulance brachten, trok de ref zijn kaart.”

“In het ziekenhuis stelden ze vast dat ik drie verschoven ruggenwervels had en een hersenschudding. Geen komedie hé. Gelukkig ken ik een goede osteopaat  die me weer op de been hielp”, doet Lecomte zijn verhaal.

Volgens ploegafgevaardigde Patrick Demoutier besefte de scheidsrechter pas na de wedstrijd dat hij in de fout ging. “Hij was er niet goed van. Blijkbaar had hij gewoon last van zenuwen tijdens de wedstrijd. Er zaten twee controleurs om te zien of hij volgend seizoen in nationale zou mogen fluiten. Daar vrees ik een beetje voor na dit ongeval”, aldus de ploegafgevaardigde.

Verder acties worden er wellicht niet genomen. “Of we het hierbij zullen laten? Vorige zondag zat Julien zijn schorsing uit maar hij was toch niet in staat om te spelen. Voor problemen zorgt hij dus niet.”



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Henegouwen (1)

Nieuwste reacties