"Acht keer scoren en de nul houden, dat kan je niet slecht noemen"

"Acht keer scoren en de nul houden, dat kan je niet slecht noemen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard Fémina haalde uit op het veld van AA Gent Ladies: 0-8. Daarmee staat het nu opnieuw aan de leiding in de BeNe League. Na de wedstrijd troffen we dan ook een gelukkige Aline Zeler aan, die vanop de stip voor de forfaitcijfers zorgde.

Aernout Van Lindt in Oostakker

“Het was een superoverwinning”, aldus de ervaren rot van Standard Fémina tegen Voetbalkrant.com. “En meteen ook een record in de BeNe League dit seizoen. We waren efficiënt deze keer, dat is niet altijd het geval geweest.” Zowel voorin als achteraan liep het deze keer prima: “We hebben acht keer gescoord, dat kan je niet slecht noemen. En we houden de nul achteraan, dat is ook belangrijk.”

Echt makkelijk ging het in de eerste helft nochtans niet: “We hebben wat geluk gehad, want Gent heeft een bal op de lat getrapt en onze keepster moest toch eens heel goed tussenkomen. De 0-2 was het omslagpunt: vlak voor de rust scoren, dat was een bevrijding.”

“We zijn blijven voetballen”

Na de rust ging het plots snel: “We zijn blijven voetballen. We willen elke wedstrijd winnen, dat is het doel in de competitie. Gent speelde leuk voetbal, het is een jonge ploeg en een mooie tegenstander”, gaf Zeler toch ook een pluim aan de tegenstanders. “Of ze een doelpunt verdienden? Ja en nee, we hebben een keepster voor iets.”

Aline Zeler speelt door een aantal blessures binnen de kern bij Standard centraal achterin. Verschillende supporters lieten duidelijk blijken dat met Zeler meer offensief op het veld er dubbele cijfers op het veld hadden gestaan: “Dat kan je niet weten natuurlijk”, grinnikt de Red Flame. “Ik heb mijn job gedaan, net als de spitsen voorin hun werk hebben gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties