Julie Biesmans: "Altijd eerst denken aan balrecuperatie"

Julie Biesmans: "Altijd eerst denken aan balrecuperatie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard Fémina walste vrijdagavond op en over de Gent Ladies. Het eindverdict was een zware 0-8. Julie Biesmans opende al snel de score voor de bezoeksters, een van de makkelijkste doelpunten uit haar carrière.

Aernout Van Lindt in Oostakker

“We konden scherp counteren en Tessa schoot op doel. De keepster deed de bal in mijn voeten terechtkomen en ik moest inderdaad gewoon binnentikken”, aldus de verdedigende middenveldster van Standard Fémina.

Even later scoorde ze op een soortgelijke actie nog een keer met het hoofd, maar toen werd ze afgevlagd wegens buitenspel: “Ik denk niet dat het offside was, maar zoiets kan gebeuren. Het was ook niet bepalend voor het resultaat.”

“Altijd eerst aan verdedigen denken”

Na de paar snelle, snedige infiltraties bleef Biesmans opvallend vaak op haar eigen helft staan: “Je moet altijd eerst denken aan de balrecuperatie”, legt ze uit. “Het heeft geen nut om kansen zomaar weg te geven.”

“Bovendien was het moeilijk spelen, omdat Gent heel laag verdedigde. Hun aanvalsters stonden soms ook op hun eigen helft, dan is het moeilijk ruimte te vinden en hoef ik er ook niet bij te gaan staan.”

“Aan de rust had de coach ook gezegd om rustig te blijven en verder te voetballen. In de eerste helft gebruikten we misschien iets te veel de lange bal, na de rust ging het beter. Toen het 0-3 werd, was de wedstrijd gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties