"Berchem Sport moet een herkenbare club zijn met spelers uit de regio"

Martijn Goethals
| 10 reacties
"Berchem Sport moet een herkenbare club zijn met spelers uit de regio"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derdeklasser Berchem Sport breidt zijn reikwijdte nog een stukje uit. Afgelopen januari maakte Berchem al bekend dat het ging samenwerken met Racing Genk. Vandaag voegt de club daar nog VV Gooreind, 's Gravenwezel en OG Mortsel aan toe. "Het idee is een brede basis te creëren binnen het Antwerpse."

Jeugdvoorzitter Antoine Van Der Auwera is heel erg duidelijk over de toekomst van de Berchemse trots. “Wij willen een ploeg zijn, en dat is uniek in Vlaanderen, waarin spelers vanaf hun zes jaar worden opgeleid met als primair doel twaalf jaar later door te breken in de eerste ploeg. “

De samenwerking met de drie lokale ploegen kadert in die evolutie. “Het is de bedoeling dat we een vijver creëren waarin verschillende ploegen vanuit een gelijkgestemde visie aan voetbal kunnen doen.”

“Er moet een springplank komen van Berchem naar Genk”

Het feit dat Berchem nu met zoveel ploegen samenwerkt, biedt voor de eigen spelers en de clubs heel wat voordelen. Zo kunnen trainers van pakweg Gooreind of Mortsel trainingsbegeleiding volgen in Berchem. Op dezelfde manier kunnen trainers van Berchem dat vanaf nu bij Racing Genk.

Maar ook voor de jeugdspelers biedt de samenwerking heel wat mogelijkheden. “Het is de bedoeling dat er een springplank komt van Berchem naar Genk. Maar terzelfdertijd willen we spelers van een ’s Gravenwezel de kans bieden om te proeven van hoe het er bij Berchem Sport aan toe gaat.”

Zo hoopt de ploeg binnenkort 15 procent aan eigen opgeleide jeugdspelers in de eerste ploeg te hebben. “Het is een heel duur project en we zullen waarschijnlijk verliezen lijden, maar dat is het waard. Berchem Sport moet een herkenbare club zijn met spelers uit de eigen regio.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties