Morgen staat de Clasico bij de vrouwen op het programma: "Minder vijandig dan bij de mannen, maar ..."

Morgen staat de Clasico bij de vrouwen op het programma: "Minder vijandig dan bij de mannen, maar ..."
Foto: © photonews

Voor Davina Philtjens was het een ongelukkige avond in de Champions League tegen Frankfurt. Een klein foutje werd een strafschop, toen ze in het slot haar keepster bijsprong op de lijn werd het alsnog 0-2. “Misschien had het ook 0-0 kunnen blijven”, knikte ze. En morgen? De Clasico!

Door Aernout Van Lindt

Het besef dat ze niet haar beste wedstrijd achter de rug had was er wel degelijk bij Philtjens: "Ik wil altijd winnen en dat is vandaag niet gelukt door een paar foutjes. Ik maak soms domme foutje in wedstrijden", gaf ze toe.

“Bij de penalty zette ik mijn tackle in, maar ik hield in en ze was slim genoeg om toch te vallen. Jammer, want anders blijft het misschien de hele wedstrijd 0-0, je weet maar nooit. We stonden goed in blok en konden hun kansen opvangen."

”Maar van dit soort wedstrijden leer je natuurlijk wel veel bij. Ik meet me graag met de absolute top om te weten hoever ik sta. We zijn zeker nog niet kansloos volgende week, maar het zal moeilijk worden."

De Clasico? Vooral kans om drie punten te pakken -

Davina Philtjens

En voor de terugwedstrijd tegen Frankfurt is er eerst nog dit weekend de Clasico tegen Anderlecht. "Op sociale media lees je daar wel wat over, de antipathie voor Anderlecht. Maar het is minder dan bij de mannen hoor, ook bij de fans."

Maar toch: "We willen die partij zeker winnen. Het is nummer 1 tegen nummer 2 en omdat we thuisspelen zijn we wel verplicht een resultaat neer te zetten. Het zal zeker een boeiend duel worden."

De clash tussen Standard en Anderlecht is om 18 uur op zaterdagavond op de Académie Dreyfus in Angleur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties