Belgian Red Flames verwelkomen 16-jarige die snel aan weg timmert

Belgian Red Flames verwelkomen 16-jarige die snel aan weg timmert
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgian Red Flames gaan volgende week in Bosnië-Herzegovina op zoek naar een 6 op 6 in de EK-kwalficiatiegroep. Na de 6-0 thuis tegen Bosnië zou dat ook moeten lukken. Bondscoach Ives Serneels verraste door de 16-jarige Davinia Vanmechelen (Standard) mee te nemen. Of misschien ook niet ...

Door Aernout Van Lindt

Vanmechelen werd dit seizoen snel in de A-kern opgenomen van Standard, regerend kampioen in België. En daar doet ze het al enkele maanden bijzonder goed.

Afgelopen maand maakte ze ook al haar debuut in de Champions League tegen uittredend kampioen Stuttgart. Ondertussen maakte ze ook grote sier bij de U17 van België, dat in een kwalificatietoernooi 9 op 9  pakte.

En dus is de volgende stap niet toevallig de A-ploeg van de Red Flames. Ook al is Vanmechelen jong, ze toonde de voorbije maanden al flink wat maturiteit. Bovendien mist Serneels door blessures met Justine Vanhaevermaet en Tine De Caigny twee middenveldsters.

Het is bovendien geen geheim dat Serneels graag jonkies de kans geeft om eens te proeven van een stage en een aantal trainingen tussen de A-ploeg. Zo werden onder anderen Tinne Van den Bergh en Elke Van Gorp er ook op jonge leeftijd bijgenomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e Klasse

Nieuwste reacties