Fans Essevee zien het zitten voor play-off 1: "En Standard of Genk erbij?"

Fans Essevee zien het zitten voor play-off 1: "En Standard of Genk erbij?"
Foto: © photonews

Komend weekend trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eerste vier deelnemers voor Play-off 1 zijn zo goed als verdeeld, maar wie gaat AA Gent, Club Brugge, Anderlecht en Oostende straks vergezellen? Wij laten de fans van de kanshebbers aan het woord, met vandaag: Zulte Waregem.

Zulte Waregem staat momenteel fraai vijfde en het heeft een buffer van liefst vijf punten op Racing Genk en Standard. Al kan die buffer na dit weekend plots kleiner zijn geworden, want het eerste duel van 2016 is er eentje in de Genkse Cristal Arena.

"Natuurlijk is die wedstrijd in Genk meteen een sleutelmatch", klinkt het bij Geert Titeca van supportersfederatie Esseveefans. "We kunnen een gouden zaak doen als we winnen, terwijl ook een puntendeling ons goed kan uitkomen. We zullen vol aan de bak moeten de komende weken."

Standard gaat mee play-off 1 in als ... 

Maar er is vertrouwen: "Zeker, bij de spelers is het besef er ook dat we een kans maken. We gaan tot het einde meespelen om de top-6 en dat was vooraf ook het doel. Wordt het dan net niet, zal dat jammer zijn ... maar zeker geen drama. We zijn een kanshebber, we hebben ons versterkt op de posities die nodig waren."

Rest de vraag: wie wordt samen met Essevee dan de zesde ploeg die strijd om de prijzen in play-off 1? "Dan toch Standard. Al kan er deze maand nog veel veranderen aan de kern van verschillende ploegen. Een vertrek van Jelle Van Damme zou voor de Rouches toch een aderlating zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties