Maes blikt vooruit op aartsmoeilijk competitieslot: "Dit is mooi"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 2 reacties
Maes blikt vooruit op aartsmoeilijk competitieslot: "Dit is mooi"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk staat voor een even belangrijk als moeilijk drieluik. De Limburgers moeten trachten play-off 1 veilig te stellen in toppers tegen Club Brugge, Standard en Oostende. Peter Maes blikt vooruit.

"De algemene indicatie is duidelijk: we staan voor een finale", zo zet de coach het belang van de match nog eens in de verf. "We hebben een hele mooi reeks neergezet en ons laatste stukje focus is de kwalificatie voor play-off 1. We staan voor 3 topmatchen tegen 3 teams met dezelfde ambitie als wij. Het is mooi dat we ons nu met hen kunnen meten."

En of men in Genk benieuwd is om te kijken hoe het de komende 3 weken zal lopen. De Smurfen oogstten dit seizoen nog niet al te veel in topwedstrijden en dus hoopt men vooruitgang te zien. "Kunnen wij die dominantie al op de mat leggen tijdens een match tegen een topper als Club Brugge? Kunnen we de bal vlot laten rondgaan?", vraagt Maes zich luidop af.

We verloren tegen geen enkel topteam de pedalen

"We hebben nog tegen geen enkel topteam de pedalen verloren, maar we hebben er wel te weinig resultaten tegen behaald. Het waren telkens matchen die in evenwicht waren, maar vaak lag het verschil in de efficiëntie. Dat is een werkpunt voor ons en daarmee wijs ik niet enkel naar onze spitsen, maar naar de ganse ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties