Van rolstoel naar invallen en scoren voor nationale ploeg: "Supersub? Nee, ik wil Dries Mertens niet zijn"

Van rolstoel naar invallen en scoren voor nationale ploeg: "Supersub? Nee, ik wil Dries Mertens niet zijn"
Foto: © photonews

In Engeland mocht ze invallen in minuut 93, tegen Estland kreeg ze 45 minuten. En zo mochten ook de fans aan Den Dreef kennismaken met Tine Schryvers. Aangename kennismaking? Uiteraard. En ook naast het veld maakt de speelster van Valerenga de nodige indruk.

Speelminuten voor de Red Flames: 104. Doelpunten voor de Red Flames: 2. In Engeland kreeg ze een minuutje, op de Algarve Cup zagen we haar al een uurtje aan het werk: 14 minuten tegen Canada en 45 tegen Rusland - waarin ze ook scoorde.

Derde invalbeurt en tweede doelpunt dus, meteen goed voor de eerste roos voor eigen volk ook. "Ik ga altijd invallen en scoren", kon er meteen een lachje af bij Schryvers. "Natuurlijk doet het deugd om te kunnen scoren voor het eigen publiek, daar doe je het uiteindelijk voor. Dit betekent erg veel voor me."

Heeft Dries een privéjet? Dan ga ik er nog even over nadenken -

Een kwieke speelster, met een heerlijke dribbel op tijd en stond, diepgang en een ontwapenende charme. De vergelijking met Dries Mertens is snel gemaakt. "Oei, neen. Ik wil niet de vrouwelijke Dries Mertens worden. Heeft die een privéjet? Ik zal er nog even over nadenken dan", aldus Schryvers.

"Neen, ik wil niet de supersub worden. Maar op dit moment ben ik blij met elke minuut dat ik kan spelen. Ik kom van erg ver en ik ben conditioneel nog niet 100%", beseft ze. Tegen Rusland kwam ze na een kwartier in en moest ze er op het uur alweer af: "Meer zat er toen niet in, bij de blessure van Janice voor het halfuur vreesde ik ook al te moeten invallen. Een uur spelen gaat nog niet voor me."

Ook bij haar club - het Valerenga van David Brocken - speelt ze namelijk nog geen volledige wedstrijden: "Daar start ik wel, maar aan de rust ga ik er dan af. Stap voor stap bouwen we op, het zal nog zes tot twaalf maanden duren voor ik volledig weer klaar ben op conditioneel gebied", geeft ze mee.

"Dat is niet verwonderlijk na jaren zonder matchritme", komt ze terug op haar zware voetblessure. "Op een bepaald moment had ik nog 5% kans om te herstellen en ooit nog te kunnen voetballen, daarom dat ik nu ook van elke kans die ik krijg geniet." Bijna moest ze topsport vaarwel zeggen, nu scoort ze voor de Red Flames. Wat zou Dries Mertens daar van denken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties