In de kijker: Jana Coryn kan nog alle prijzen pakken dit seizoen

Er staan wanneer het moet. Jana Coryn is aan een geweldig seizoen bezig bij Lierse en kan dat bekronen met een hele resem prijzen. Zowel individueel als met het team.

Met haar vier doelpunten tegen Anderlecht staat ze opnieuw dicht bij de topschutterstitel. Met nog 1 speeldag voor de boeg heeft ze twee goals meer gemaakt dan haar naaste belaagster, Sanne Schoenmakers.

En ook voor de Sparkle - de Gouden Schoen voor vrouwen - is Coryn genomineerd. Daarin neemt ze het op tegen Elien Van Wynendaele en Aline Zeler. Twee individuele prijzen die ze dit seizoen dus nog kan pakken.

Liever de titel pakken -

Maar Coryn heeft er nooit een geheim van gemaakt: "Dat zijn allemaal leuke prijzen en het zouden mooie bekroningen zijn, maar voor minder dan de titel doe ik het niet." En om die titel te pakken moet Lierse nog hopen op verlies van Standard bij Anderlecht.

"De titel zou de ultieme bekroning zijn", aldus Coryn. "Maar we hebben het natuurlijk niet meer in eigen handen en dus moeten we eerst en vooral zelf winnen van Gent en dan afwachten wat Standard doet." Aan het geweldige seizoen van Coryn zelf zal het niets afdoen.

Waar ze bij Club Brugge vorig seizoen soms alleen in de spits ellendig lang moest wachten op een bal, wordt ze nu vlotter én op een andere manier aangespeeld. Meer in de ruimte, meer in haar spel. En dat rendeerde de voorbije maanden: bijna 1 doelpunt gemiddeld per wedstrijd, hallucinant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties