In de kijker: Tine de Caigny vervoegt naamgenote in het buitenland

In de kijker: Tine de Caigny vervoegt naamgenote in het buitenland
Foto: © photonews

Op het Gala van de Sparkle werd Tine De Caigny onlangs nog verkozen tot grootste belofte. Toen was al duidelijk dat ze niet in België zou blijven voetballen. Nu heeft ze - eindelijk - de knoop doorgehakt.

"Ik heb vorig seizoen wel veel bijgeleerd. Bij Lierse had ik een Duitse trainer en die stijl ligt me wel. Veel werken en zo veel bijleren. De basisconditie is iets waar ik moet blijven aan werken, op die manier kan ik mijn troeven - lengte en kracht - nog beter uitspelen", gaf De Caigny een tijdje geleden nog mee aan onze redactie.

En of ze wist dat België voor een speelster van haar kaliber te klein was geworden? De Caigny bleef immer bescheiden. Ze wilde bovendien ook een goede keuze maken, zeker nadat duidelijk werd dat Lierse er mee zou ophouden op niveau van de Super League. En dus nam ze haar tijd.

Veel balvaardigheid en geweldige fysiek

Ze testte bij Jena, ze ging op bezoek bij verschillende clubs en het project van Valerenga sprak haar duidelijk het meeste aan. Daar tekende ze nu een contract tot 2017 bij het team van David Brocken, waar ook collega-international én naamgenoot Tine Schryvers in de spits speelt.

"Ze is een box-to-boxspeelster met veel balvaardigheid en een geweldige fysiek. Ik ben ervan overtuigd dat deze competitie voor haar een ideale mogelijkheid zal zijn om haar nog beter te maken", klinkt het bij monde van sportief directeur Egil Odegaard op de webstek van de Noorse ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties