De énorme evolutie van gewezen Bruggeling Thomas Meunier: "Mijn status is veranderd"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
De énorme evolutie van gewezen Bruggeling Thomas Meunier: "Mijn status is veranderd"
Foto: © photonews

In aanloop naar EURO 2016 was er nog twijfel of Thomas Meunier de EK-selectie wel zou halen. Enkele uitstekende prestaties op Franse bodem en een transfer naar PSG later is de Ardennees een certitude in de Duivelse kern.

De stap van Club Brugge naar Paris Saint-Germain leek bijzonder groot, maar kijk. Meunier stond in de Ligue 1 al vier keer in de basis en mocht in de Champions League-ontmoeting met Arsenal invallen. "Al vier keer gestart, dat is gewoon excellent", glunderde Meunier dinsdag op zijn persbabbel bij de Rode Duivels.

In mijn eerste seizoen bij PSG wilde ik me vooral aanpassen

"Ik heb nu al meer gespeeld dan ik op die korte periode had verwacht. In mijn eerste seizoen bij PSG wilde ik me vooral aanpassen aan de nieuwe competitie, het hogere niveau, enzoverder. Ik kwam namelijk in een ploeg terecht die al enkele jaren samenspeelt en vele prijzen pakte. Maar de integratie verliep beter dan verwacht."

En dat heeft ook zijn impact op de nationale ploeg. "Hoewel ik nog niet zoveel speelde voor PSG, voel ik dat mijn status dankzij het EK en de jongste prestaties veranderd is. Ik heb laten zien dat ik een concrete optie ben voor de rechtsbackpositie", aldus de vleugelverdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties