Reactie Amber Maximus schenkt Gent drie punten: "Dat was al van 14 oktober geleden"

Amber Maximus schenkt Gent drie punten: "Dat was al van 14 oktober geleden"
Foto: © Leo Stolck

AA Gent pikte zaterdag de volle buit mee uit Heist. En daarvoor moest het 90 minuten zweten en zwoegen om tot een 0-2 eindstand te komen. Het spel was niet echt waanzinnig, maar uiteindelijk zorgde Amber Maximus met twee goals wél voor de overwinning.

“We waren nochtans op voorhand gewaarschuwd om de tegenstander niet te onderschatten. We wisten dat het een moeilijke partij zou gaan worden, maar het was lastig. Gelukkig kunnen we de drie punten nog meepakken naar huis”, aldus Amber Maximus aan Voetbalkrant.com.

“Niemand is echt tevreden met de manier waarop we speelden in Heist. Waaraan het lag? Ik weet het niet, we gaan de wedstrijd deze week analyseren. Zo kan het namelijk niet goed blijven aflopen. De focus was er niet en de passing liep niet, onbegrijpelijk.”

Uiteindelijk was het Maximus zelf die met twee goals het verschil maakte. “Ach, dat eerste doelpunt komt er vooral door Marie Minnaert. Als zij de bal niet nog eens aflegt, dan kan ik niet scoren. Dat is ook een van de sterktes van dit Gent: we gunnen het elkaar.”

Opvallend is het inderdaad hoeveel verschillende speelsters bij Gent al doelpunten lukten. Maar de goals deden wel deugd: “Het was al van 14 oktober geleden dat ik nog eens scoorde in de competitie, dus het werd wel tijd”, aldus een lachende Maximus tot besluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties