Standard kampioen in stijl na vermorzeling van Tienen: 0-17
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kumtich

Standard is kampioen bij de vrouwen na knappe zege tegen Tienen

De vrouwen van Standard zijn kampioen geworden na een ware demonstratie tegen Tienen. Het werd uiteindelijk niet minder dan ... 0-17. En de score had nog hoger kunnen oplopen.

Het veld van Kumtich was voor Eva's Tienen het strijdtoneel van hun laatste wedstrijd in de Super League, want het team met vele meisjes uit de provinciale reeksen gaat na dit seizoen aan de slag in de eerste klasse van het nationale voetbal.

Standard moest dan weer gewoon winnen om naast Anderlecht te komen in de stand en op basis van gewonnen wedstrijden de zevende opeenvolgende titel te grijpen. En dus begon het furieus tegen de Eva's.

Het resulteerde in een wervelende eerste helft waarin Zeler - nog eens in de spits uitgespeeld - al zes keer had kunnen scoren, maar dat tot drie keer toe naliet. En toch stond het bij de koffie al 0-10.

0-17

De champagne kon dus stilletjesaan uit de frigo's van Tienen komen, want ook na de rust had Standard geen enkele moeite om de score nog wat uit te diepen. Zeler en Verbruggen scoorden nog enkele erg knappe goals, maar er werden ook nog wat grote kansen gemist.

Sanne Schoenmakers - terug uit blessure met een brace rond de knie - mocht nog tien minuten invallen en zorgde daarin met haar 24e, 25e en 26e van het seizoen nog voor een zware 0-17.