Gent heeft zijn revanche beet op Anderlecht: "Dag en nacht verschil"

Gent heeft zijn revanche beet op Anderlecht: "Dag en nacht verschil"
Foto: © photonews

De bekerfinale was er eentje om duimen en vingers af te likken. De Gent Ladies lieten zien dat ze tegen Anderlecht ook kunnen winnen. Iets helemaal anders dan de verloren wedstrijd in de competitie een maandje geleden, toen de Buffalo's misschien wel de titel verspeelden. Revanchegevoelens?

“Het was zeker een revanchematch voor de verloren match om de titel op Anderlecht. Het was een groot verschil met toen, we speelden ook in een ander systeem", aldus Chloe Van Mingeroet na de bekermatch. "Op Anderlecht speelden we met drie achteraan, nu met vier. Op zich ligt me dat wel beter, ik was dan ook best tevreden van mijn wedstrijd én van het feit dat we de beker wonnen."

Elke Van Gorp vult aan: “We waren echt wel aan revanche toe na de competitiewedstrijd tegen Anderlecht. We hebben nu wél om ieder grassprietje gestreden en na de 1-1 hebben we het meteen opgepikt. Het was dag en nacht verschil met drie-vier weken geleden. Het blijft iets speciaal, al is het al mijn derde op rij. Wennen doet het zeker nog niet.”

En coach Dave Mattheus? “We waren een paar weken ontgoocheld omdat we de titel hadden gemist, maar het is een zalig gevoel om dan toch een prijs te kunnen pakken tegen Anderlecht. We waren van een ander niveau dan een paar weken geleden in Tubeke. Zeker in de eerste helft vond ik ons subliem spelen: heel veel beweging en acties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties