Duidelijk doel voor de zomer: "Iedereen klaarkrijgen op 16 juli én naar het seizoen bij hun club toe"

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Duidelijk doel voor de zomer: "Iedereen klaarkrijgen op 16 juli én naar het seizoen bij hun club toe"
Foto: © photonews

We zijn dan nog op twee maanden voor de start van het Europees kampioenschap in Nederland, maar de EK-voorbereiding is wat de Belgische nationale ploeg betreft eigenlijk al begonnen. Al zal het de eerste weken mondjesmaat gebeuren.

“Zes juni is de eerste UEFA-datum, dan hebben we in principe bijna iedereen ter beschikking. Maar de testen van de speelsters van Standard en co zijn inmiddels begonnen. Volgende week komen de bekerfinalisten aan bod, de ‘buitenlanders’ doen hun testen pas op 7 juni.”

De laatste die terug zal komen is Davina Philtjens. Zij strijdt nog om de titel in Nederland én moet ook nog een bekerfinale betwisten. “Op 10 juni verwachten we haar terug, maar tot 15 juni zal de voorbereiding voor velen individueel verlopen. Sommigen zullen dan al enkele weken trainen, anderen er nog maar pas bij zijn.”

“Alles is in functie van het individu. We moeten ze klaarkrijgen tegen 16 juli, maar ook voor het volgende seizoen bij hun respectievelijke clubs. We willen ze in de best mogelijke gezondheid opnieuw afleveren, dat is ook belangrijk.”

Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Zie ook

Ander voetbalnieuws