Voetbal is een boost voor het zelfvertrouwen ... bij meisjes

Redactie
| 0 reacties
Voetbal is een boost voor het zelfvertrouwen ... bij meisjes
Foto: © photonews

De Europese Voetbalbond UEFA heeft een baanbrekend onderzoek gedaan waaruit blijkt dat voetbal spelen goed is voor het zelfvertrouwen van jonge meisjes. Hoezo?

UEFA en een team van specialisten hebben het effect onderzocht dat voetbal heeft op zelfvertrouwen, eigenwaarde, welzijn, samenhorigheidsgevoel, motivatie en vaardigheden van meisjes en jonge vrouwen vanaf 13 jaar in Europa. Nadien werden de resultaten vergeleken met andere populaire sporten.

Daarbij blijkt dat het spelen van voetbal voor meisjes dé boost der boosts is. Dat blijkt ook uit eindelijke opmerkelijke cijfers van de studie, die valt na te lezen op de webstek van de Europese voetbalbond.

  • 80% van de meisjes vertoonden meer zelfvertrouwen door te spelen in een voetbalclub. Bij andere sporten is dit maar 74%.
  • 54% van de jonge voetbalsters waren het (helemaal) eens met de stelling “Ik ben minder bezorgd om wat anderen van mij denken door de sport die ik beoefen”, vergeleken met maar 41% van degenen die aan andere sporten doen.
  • 58% van de onderzochte meisjes tussen 13 en 17 jaar zeiden dat ze een gebrek aan zelfvertrouwen hebben overwonnen doordat ze voetballen. 51% van de meisjes die andere sporten doen beweerde hetzelfde.
  • 48% is minder verlegen dankzij voetbal, bij andere sporten is dit maar 40%.

Het onderzoek kan een nieuwe stap zijn in het aantrekkelijker maken van het meisjesvoetbal. Want het is dus goed voor het zelfvertrouwen. De cijfers liegen er niet om ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties