Keepsters, een vak apart? "We zijn vaak afgezonderd van de groep, dus ..."

Keepsters, een vak apart? "We zijn vaak afgezonderd van de groep, dus ..."
Foto: © photonews

Door de blessure van Justien Odeurs in het voorjaar was het voor de andere keepsters van de Belgische nationale ploeg hét moment om zich nog eens te laten zien. Nicky Evrard zette daarbij enkele nette prestaties neer. Op weg naar het EK geeft ze ons mee hoe zij de concurrentiestrijd beleeft.

Met de terugkeer van Odeurs zijn er in feite vier valabele keepsters voor drie plaatsen. Iedereen zal dus op zijn best moeten zijn om erbij te zijn op het EK in Nederland. “Sofie en Diede? We zijn elkaars concurrenten, maar we willen elkaar beter maken. Ook naast het veld komen we goed overeen.”

Keepers (of keepsters), het blijft vaak een vak apart. “We zijn vaak afgezonderd van de groep, omdat we trainen met de keepsters. Dan moet je toch wel wat op elkaar kunnen vertrouwen. Met Justien heb ik een heel goede klik, maar ook met de andere keepsters gaat het dus goed.”

En dus valt het af te wachten wie Ives Serneels zal kiezen om mee te nemen naar het EK. De definitieve beslissing zal eind juni vallen, dan weten we wie van de vier ook zal afvallen in doel. Tenzij er verrassingen zouden opduiken natuurlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties