Melsele haalt zes nieuwelingen én blikt vooruit naar eerste seizoen in eerste nationale

Melsele haalt zes nieuwelingen én blikt vooruit naar eerste seizoen in eerste nationale
Foto: © Leo Stolck

De vrouwen van Melsele werden vorig seizoen kampioen in de reeks met Club Brugge en mogen zo volgend seizoen aantreden in eerste nationale. Dat wordt iets helemaal anders, maar het team voelt zich klaar.

Om te beginnen: Melsele heeft besloten vooral heel veel speelsters in de kern te houden en te versterken met enkele gerichte extra aankopen. Uiteindelijk zijn er zes nieuwelingen gekomen.

Femke Van Britsom (KSK Kallo), Gite Deckers (VV Steenbergen), Kaily Dhondt (KSK Beveren), Kaylin Noens (KFC Vrasene), Lindsey Jacobs (AA Gent) en doelvrouw Lisa Van Der Mijle (VV Vivoo) komen de rangen vervoegen.

Zeker van dat onze jonge speelsters nóg sterker gaan worden

Met Jordy Cathoir is er ook een T2 toegevoegd aan de staf, waarmee ook op dat vlak Melsele stappen zet. De kampioen uit tweede klasse beseft dat het anders zal worden in eerste nationale, maar wil geen mal figuur slaan een reeks hoger. Dat beseft ook oefenmeester Karim Didi in een reactie.

"Op fysiek gebied verwacht ik geen problemen, want mijn kern is altijd al fit geweest. Natuurlijk hebben we niet de ervaring met eerste nationale die de andere teams wel hebben. Kampioen zullen we niet worden, maar ik ben er zeker van dat onze jonge speelsters mét kwaliteit dit seizoen nog sterker gaan worden. We gaan ons goed voorbereiden, met flink wat oefenwedstrijden om een goede, vaste organisatie en automatismen in het team te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties