Lenie Onzia, de ontdekking van de Algarve Cup luistert naar ...

Lenie Onzia, de ontdekking van de Algarve Cup luistert naar ...
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Lenie Onzia.

Lenie Onzia werd op 30 maart 1989 geboren in het Antwerpse. Op haar zesde begon ze met voetballen, al deed ze in haar jonge jaren ook even aan wielrennen en zelfs tennis in de zomer.

Vanuit de jeugd van Bacwalde (KVV), K. Kontich en OH Leuven kwam ze in de eerste ploeg terecht, waarna ze via Arsenal bij Twente raakte. Na een avontuur bij VVV Venlo kwam ze terug naar België om er voor Lierse en Eva's Tienen te spelen. In januari 2016 trok ze vervolgens opnieuw naar Twente, met de club uit Enschede won ze in 2016 ook de Nederlandse titel.

De transfer naar Twente zette haar ook opnieuw op de kaart van Ives Serneels, die haar meenam naar de Algarve Cup in maart 2016 en toen - net als wij - onder de indruk raakte. Volgens jaar gaat Onzia uitkomen voor Anderlecht, want ze keert terug naar België. De master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen krijgt een functie binnen de Topsportschool.

"Mijn spelinzicht is misschien wel mijn grootste pluspunt, terwijl ik ook wel een steekbal kan versturen. Ik wil graag nog wat extra werken aan mijn wendbaarheid", gaf ze ons eerder mee. Haar jaren in Nederland hebben haar ook de liefde voor Nederlandse hiphop meegegeven. Stiekem hoopt ze op minstens de halve finale met de Red Flames, want die worden in 'haar' Enschede gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties