Van buschauffeur tot mirakelvrouw: Yana Daniëls is een onverwachte troef in Nederland

Van buschauffeur tot mirakelvrouw: Yana Daniëls is een onverwachte troef in Nederland
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Yana Daniëls.

Je hebt zo van die verhalen van vallen en opstaan die je niet meteen verwacht. In 2016 liep Yana Daniëls meermaals met de Belgian Red Flames mee tijdens trainingen, al was ze toen enkel video-analiste voor de Flames en leek een zware knieblessure voetbal voor haar op topniveau onmogelijk te hebben gemaakt.

Weinigen die er in geloofden, al zagen wij meteen de wilskracht, de progressiemarge en het potentieel topniveau van de aanvalster. Daniëls is een van de meest uitgekookte speelsters van de selectie en kan op die manier zeker een meerwaarde zijn. Een penalty uitlokken is voor de speelster van Anderlecht - na het EK wordt dat het Engelse Bristol - geen probleem.

Sinds kort is ze terug een Red Flame, nadat ze in het verleden al het mooie weer maakte bij onder meer STVV, OH Leuven en Twente. De 25-jarige aanvalster begon zoals velen bij een jongensploeg en stapte pas vrij later over naar het vrouwenvoetbal. Toen de Belgian Red Flames in 2013 onder die naam verder gingen, werd ze een week gevolgd in Iedereen Beroemd.

Toen kwamen we ook te weten dat ze naast haar studies ook nog buschauffeur was bij De Lijn op diverse lijnen in en rond het Gentse. Die job heeft ze inmiddels aan de kant geschoven, maar als er in Nederland iets zou voorvallen met de chauffeur kan ze alvast van pas komen om de ploeg tijdig in het stadion te doen aankomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties