Tweede double pass conferentie was ook voor gerenommeerde jeugdopleidingen van Anderlecht en Genk verrijkend: "We hebben weer een stap voorwaarts gezet"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Tweede double pass conferentie was ook voor gerenommeerde jeugdopleidingen van Anderlecht en Genk verrijkend: "We hebben weer een stap voorwaarts gezet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op zaterdag 10 juni kwamen de hoofd opleidingen uit Vlaanderen en Nederland samen in Gent voor de tweede double pass conferentie met als insteek: trainen we de wedstrijdrealiteit écht? Met Jean Kindermans (RSC Anderlecht) en Koen Daerden (KRC Genk) namen ook twee eliteclubs het woord.

Anderlecht en Genk behoren al jaren tot de Belgische top op het vlak van jeugdopleiding. In welke mate zorgt een congres als dat van double pass voor nieuwe inzichten?

"Waar je ook in de wereld komt, je steek van iedereen iets op. Ook hier", erkent Kindermans in gesprek met Voetbalkrant.com. "Door nieuwe inzichten te reflecteren op je eigen opleiding, zet je weer een stap voorwaarts. Als ik zag wat double pass met wedstrijdgericht trainen bedoelt, zag ik veel zaken terug die aanleunen bij de oefenvormen die wij toepassen."

Ervaringen uitwisselen met clubs uit lagere regionen

Daerden is bij Genk nog maar enkele jaren actief als technisch directeur van de Jos Vaessen Talent Academy. "Dit was een verrijking voor Genk en mezelf", pikt de Limburger in. "Hoe kijken andere clubs naar opleiding en wat vindt een organisatie als double pass belangrijk? Ook als eliteclub kunnen we nog stappen zetten."

Met Kris Defreyne & Bert Devoldere van amateurclub Torhout 1992 KM kwamen ook twee stemmen uit het amateurvoetbal aan bod. "Het is leuk om met clubs uit lagere regionen ervaringen uit te wisselen", besluit Kindermans. "Omdat die jongens vaak heel hard moeten werken met weinig middelen en toch vooruitgang boeken."

Bekijk hier nog eens de reportage over de tweede double pass conferentie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties