Imke Courtois, niet de zus van

Redactie
| 0 reacties
Imke Courtois, niet de zus van
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Imke Courtois.

Imke Courtois werd op 14 maart 1988 geboren in het Leuvense, de plaats waar ze studeerde en nu ook doctoreert. Ze is veruit de bekendste Red Flame, met dank aan Geert De Vlieger die haar na een ontmoeting voor het programma Hoogvliegers aan Karl Vannieuwkerke voorstelde. Wat later zat ze in de VRT-studio's bij een wedstrijd van de Rode Duivels.

Sindsdien staat Courtois bekend als analiste, net in die periode kwam ze - na meer dan 7 jaar zonder interlands - ook opnieuw in aanmerking bij de Belgian Red Flames. Ondertussen zit ze aan 20 caps, waarvan ze de helft verzamelde in de 10 maanden voor het EK. Na het EK in Nederland stopt ze overigens definitief met voetballen.

De voorbije maanden werd ze vaak op de backposities gebruikt, ook al is ze eigenlijk een centrale verdedigster. In een interview gaf ze recent aan dat ze schrik heeft om te koppen.

Ze is niet - voor de laatste keer - NIET de zus van doelman Thibaut Courtois. Diens zus is Yellow Tiger Valerie. Om het aan iedereen duidelijk te maken richtte ze voor de inkomsten uit haar analistencarrière het bedrijfje 'niet de zus van' op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties