Davinia Vanmechelen, garantie op knappe doelpunten en creativiteit: "Kijk op naar ... Philtjens en Mertens"

Davinia Vanmechelen, garantie op knappe doelpunten en creativiteit: "Kijk op naar ... Philtjens en Mertens"
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Davinia Vanmechelen.

Davinia Vanmechelen werd op 30 augustus 1999 geboren en is daarmee een van de jongste speelsters op het EK. Ze moet nog 18 worden, maar maakte in loondienst van de Flames al enkele mooie doelpunten.

Vanuit de jeugd bij Landen kwam ze snel bij Standard terecht, waar ze de voorbije jaren in de A-kern werd opgenomen en als creatieve middenveldster meteen grote sier maakte. Afgelopen seizoen werd ze nog beste belofte in de Super League én assistenkoninging.

Vanmechelen is een absolute optie en wissel op de toekomst en kan op verschillende plaatsen uit de voeten. Ze begon als linksachter bij de jeugdreeksen van de Flames, maar komt momenteel vooral op de flank of centraal op het middenveld uit.

"Davina Philtjens en Dries Mertens waren de spelers waar ik vroeger – en nu nog eigenlijk – naar opkeek. Het is dan ook zeer bijzonder dat ik hier nu samen met Davina ben bij de Red Flames. Ik heb nog een truitje van haar gekregen ooit", aldus Vanmechelen over haar voorbeelden tegenover Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties