Davina Philtjens, klein van gestalte - groot van hart

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Davina Philtjens, klein van gestalte - groot van hart
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Davina Philtjens.

Davina Philtjens werd op 26 februari 1989 geboren. De Hasseltse ging via Maasmechelen, Lanaken en Tienen naar Standard, waarmee ze verschillende titels pakte in de BeNe League en de Belgische competitie.

In 2016 vertrok ze naar Amsterdam, waar ze met Ajax ook meteen de dubbel wist binnen te rijven. Een knappe prestatie van de Red Flame, die volgens Wikipedia amper 1m50 groot is.

Toch heeft ze een groot hart, veel strijdlust en traag kunnen we haar ook allerminst noemen. In haar 50e interland op de Cyprus Cup scoorde ze bovendien ... met het hoofd.

Momenteel verblijft Philtjens in Amsterdam in een gastgezin. Hetzelfde gastgezin waar Thomas Vermaelen in zijn tijd bij de Ajacieden overigens verbleef, dus zo zit er opnieuw een grote speelster (pun intended) in dat huis.

Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Zie ook

Ander voetbalnieuws