Reactie Elke Van Gorp schreef geschiedenis met eerste Belgische EK-doelpunt ooit, dit had ze erover te vertellen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Breda, Nederland
| 0 reacties
Elke Van Gorp schreef geschiedenis met eerste Belgische EK-doelpunt ooit, dit had ze erover te vertellen
Foto: © photonews

We hadden vooraf bij flink wat Belgian Red Flames gepolst naar hoe het eerste doelpunt er moest uitzien. Aan een buitenspelgoal vanop een halve meter had niemand gedacht. "Maar hij zit erin en dat telt. Dit is een supergevoel."

Passie, emotie en strijd. Meer hoefde dat echt niet te zijn om meer dan 6000 Belgische fans de nationale feestdag al op 20 juli te laten vieren. Met dank aan Elke Van Gorp, die voor altijd de geschiedenisboeken ingaat als eerste Flame ooit die scoorde op een groot toernooi met een A-ploeg.

"Ik hoorde achteraf dat het buitenspel was, maar dat maakt voor mij geen verschil. Ik ben erg blij, dit is een supergevoel. We hebben er allemaal 90 minuten voor gevochten, dit is een unieke ervaring die we voor altijd zullen herinneren."

Van Gorp zelf had flink wat fans mee: "Ik heb hen deze keer niet allemaal zien zitten in het publiek, maar mijn broer was met een hele bus afgekomen. Dat je dan net kan scoren, dat doet enorm veel deugd. Dit geeft een enorme boost."

Janice Cayman kwam met haar doelpunt met de definitieve verlossing. "Acht minuten te laat om zelf geschiedenis te schrijven? Welnee, ik gun het Elke enorm. Als we maar eens kunnen zingen onder de douche, want normaal gezien doen we dat niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties