Waarom een terugkeer van de BeNe League nog niet voor meteen is

Waarom een terugkeer van de BeNe League nog niet voor meteen is
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames kwamen op het EK goed uit de verf, maar de kloof met de absolute top is er wel nog steeds. Om die te dichten zal ook de nationale competitie een stapje hoger moeten raken.

Het komende seizoen zal er met zes teams worden gespeeld in de Super League. En dat vinden alle teams jammer en te weinig. "Maar er is nog geen kwaliteit genoeg voorzien om nu al een grotere competitie te hebben", beseft bondscoach Serneels.

Stiekem wordt er door de clubs naar Nederland gekeken, een land dat hetzelfde probleem heeft en waar de beste speelsters ook naar het buitenland verkassen. Een hernieuwde BeNe League? Dat is niet zo makkelijk zijn. "Neen, daarvoor moet je speciale toestemming krijgen van de UEFA", was ondertussen ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker enkele maanden geleden al duidelijk.

Makkelijk wordt het dus niet. "De komende jaren gaan we op dezelfde manier moeten verder werken", is de bondscoach eerlijk. "Maar er zit veel talent aan te komen. Hen moeten we nu op een goede manier begeleiden om zo vooruit te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties