Red Flames van de toekomst houden Denemarken af

Na een nuttige trainingsweek was het aan de Belgian Red Flames U17 om zich tegen Denemarken te meten in twee oefenduels. Na de nederlaag in pot 1, was er een beter resultaat in pot 2.

De jonge Red Flames speelden hun tweede wedstrijd in drie dagen op het nationaal oefencentrum in Tubeke en dat leverde deze keer een beter resultaat op dan de 0-2 van maandag.

Esther Buabadi zette de Flames al na anderhalve minuut op rozen, meteen ook de ruststand. Na de pauze probeerden de Denen met enkele nieuwe meisjes de bakens te verzetten en Lise Dissing maakte snel gelijk.

Onder een loden zon in Tubeke werd een knappe aanval in de tweede helft afgerond aan de eerste paal: 2-1 via Schuilen, tot opnieuw Dissing de buitenspelval omzeilde, voorbij de keepster dribbelde en de 2-2 eindstand tegen de netten schoof.