Hazard is blij om na het labeur bij Chelsea weer Rode Duivel te zijn: "Voor de groep, het matchritme én de trainingen met bal"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Hazard is blij om na het labeur bij Chelsea weer Rode Duivel te zijn: "Voor de groep, het matchritme én de trainingen met bal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoewel hij pas terugkeerde uit een zware enkelblessure, riep Roberto Martinez Eden Hazard op voor de WK-kwalificatiematchen tegen Gibraltar en Griekenland. Voor de aanvoerder dé kans om zijn eerste officiële minuten van het seizoen te maken.

Hazard speelde vorige week met de U23 van Chelsea. "Eindelijk kreeg ik weer dat balgevoel", glunderde de spelmaker woensdag op zijn persmoment. "Ik heb me geamuseerd en voel me klaar om er weer in te vliegen. Al ben ik natuurlijk nog niet 100 procent."

Chelsea-coach Antonio Conte was aanvankelijk geen fan van zijn selectie. Heeft Hazard eraan gedacht niet naar België af te zakken? "Ja toch wel. Ik had het enkele dagen rustig aan kunnen doen bij Chelsea. Maar ik miste de vorige selectie al door die blessure. Die momenten met de groep moeten missen deed pijn", aldus de winger.

Het deed pijn om die momenten met de groep te moeten missen - Eden Hazard

"Bij Chelsea wordt er bovendien veel gelopen op training, dat is best zwaar. Hier werken we meer met de bal. Het is dus fijn om hier te zijn." (grijnst)

Of Hazard zal spelen tegen Gibraltar moet donderdag blijken. "Als ik me goed voel, speel ik misschien in de twee matchen. Als het morgen niet goed gaat, misschien niet in Griekenland. Martinez en Conte hebben hierover gesproken. Een goeie mix tussen genoeg speelminuten en niet te veel is in deze fase van mijn terugkeer belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties