Flames beginnen er opnieuw aan richting WK 2019: "Heel tevreden dat er vanuit elke lichting enkele speelsters doorstromen"

Flames beginnen er opnieuw aan richting WK 2019: "Heel tevreden dat er vanuit elke lichting enkele speelsters doorstromen"
Foto: © Leo Stolck

De Belgian Red Flames zijn er opnieuw aan begonnen. Vanaf dinsdag tot vrijdag wordt getraind, zondag en maandag worden de laatste dingen gefinetuned met oog op de wedstrijd in Leuven tegen Moldavië op dinsdag.

De speelsters verzamelden dinsdag op het nationaal oefencentrum in Tubeke voor een eerste training, ook de komende dagen wordt scherp getraind én er is een trainingswedstrijd tegen Nederland op donderdag.

Voor bondscoach Ives Serneels was het opnieuw geen evidente zaak om een selectie te maken, gezien het algemeen spelpeil stijgt bij de Belgen.

De plaatsjes worden duurder

"De kern om uit te kiezen is enkel groter geworden en de plaatsjes worden duurder. Ik heb van iedereen goede dingen gezien en op die korte periode sinds de seizoensstart heb ik een goed beeld naar de vorm toe", aldus de bondscoach.

Een kern die bovendien - door blessures van onder meer Mermans, Vanhaevermaet, Van De Putte en Jaques ook noodgedwongen - fel verjongd is: "Je mag niet vergeten dat we ook op het EK al enkele jonkies meehadden en enkele speelsters die er erg dichtbij waren. Ik ben heel tevreden dat er vanuit elke lichting speelsters doorstromen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties