Flames beginnen er opnieuw aan richting WK 2019: "Heel tevreden dat er vanuit elke lichting enkele speelsters doorstromen"

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Flames beginnen er opnieuw aan richting WK 2019: "Heel tevreden dat er vanuit elke lichting enkele speelsters doorstromen"
Foto: © Leo Stolck

De Belgian Red Flames zijn er opnieuw aan begonnen. Vanaf dinsdag tot vrijdag wordt getraind, zondag en maandag worden de laatste dingen gefinetuned met oog op de wedstrijd in Leuven tegen Moldavië op dinsdag.

De speelsters verzamelden dinsdag op het nationaal oefencentrum in Tubeke voor een eerste training, ook de komende dagen wordt scherp getraind én er is een trainingswedstrijd tegen Nederland op donderdag.

Voor bondscoach Ives Serneels was het opnieuw geen evidente zaak om een selectie te maken, gezien het algemeen spelpeil stijgt bij de Belgen.

De plaatsjes worden duurder

"De kern om uit te kiezen is enkel groter geworden en de plaatsjes worden duurder. Ik heb van iedereen goede dingen gezien en op die korte periode sinds de seizoensstart heb ik een goed beeld naar de vorm toe", aldus de bondscoach.

Een kern die bovendien - door blessures van onder meer Mermans, Vanhaevermaet, Van De Putte en Jaques ook noodgedwongen - fel verjongd is: "Je mag niet vergeten dat we ook op het EK al enkele jonkies meehadden en enkele speelsters die er erg dichtbij waren. Ik ben heel tevreden dat er vanuit elke lichting speelsters doorstromen."Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Zie ook

Ander voetbalnieuws