Van Holsbeeck doet straf verhaal over Svilar uit de doeken die vól tegen Weiler inging: "Ik had hem bijna bij de keel gegrepen"

Redactie
| 151 reacties
Van Holsbeeck doet straf verhaal over Svilar uit de doeken die vól tegen Weiler inging: "Ik had hem bijna bij de keel gegrepen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het vertrek van Mile Svilar bij Anderlecht is een van de grootste ontgoochelingen uit de carrière van manager Herman Van Holsbeeck. Vooral de manier waarop ligt nog steeds zwaar op zijn maag.

In Sport/Voetbalmagazine doet Van Holsbeeck zijn verhaal. "We hebben die jongen vanaf zijn twaalf jaar verwend en gepamperd. En finaal blijf je achter met het gevoel dat je misbruikt bent geweest", steekt de manager van wal.

"De manier waarop... Svilar zou van ons een nieuw contract van vier of vijf jaar krijgen, maar Weiler vond hem nog niet matuur genoeg om basisspeler te zijn bij Anderlecht. Tijdens een gesprek in mijn bureau heeft Weiler hem dus voorgesteld om een seizoen ervaring op te doen bij Waasland-Beveren en twee keer per week op Neerpede te blijven trainen."

"Een ket van 17 jaar hoort niet zo te praten over zijn trainer

Een verhuis naar de Freethiel zag de Jonge Duivel niet zitten. "Weiler had nog maar net de deur dichtgetrokken en Svilar begon meteen te mekkeren. Ik naar Waasland-Beveren? Wat denkt die kerel wel? Als het zo zit kom ik niet meer."

"Ik had hem bijna bij de keel gegrepen", is Van Holsbeeck scherp. "Een ket van 17 jaar hoort niet zo te praten over zijn trainer. De volgende dag heeft hij zijn kastje leeggemaakt en we hebben hem niet meer gezien. Ik heb mijn emoties opzijgezet en het enige wat mij toen nog interesseerde was een club voor hem vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties